تحولات منطقه

تیم‌های کبدی مردان و زنان ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی با عملکردی خیره‌کننده تاریخ‌سازی کردند.

عملکرد خیره کننده تیم‌های کبدی مردان و زنان ایران در بازی‌های آسیایی
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش گروه ورزشی قدس آنلاین، رقابت‌های کبدی هجدهمین دوره بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ در حالی به پایان رسید که برخلاف پیش‌بینی‌ها تیم‌های زنان و مردان ایران با خلق شگفتی به یکه تازی هندی‌ها در آسیا پایان دادند و سکوهای قهرمانی این بازی‌ها را از آن خود کردند.

کسب مدال توسط تیم‌های کبدی ایران قابل پیش بینی بود و روی کاغذ همه مدال نقره را برای ایران کنار گذاشته بودند اما با تلاش و کوشش ملی‌پوشان و برگزاری اردوهای منظم و با برنامه توسط مسئولان فدراسیون مدال ایران به خوشرنگ‌ترین مدال تبدیل شد تا ورزش کشور دو مدال طلای خارج از برنامه را کسب کنند.

کبدی ایران در دو دوره گذشته بازی های آسیایی همواره روی سکو قرار داشت. بانوان کشورمان در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ در گوانگژو به مدال برنز رسیدند، مردان نیز در این دوره از بازی‌ها نایب قهرمان شدند. بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون نیز با نایب قهرمانی زنان و مردان همراه بود اما رسیدن به مدال طلای این مسابقات با توجه به حضور هندی‌ها که قدرت بلا منازع این رشته تا دو روز گذشته در آسیا و جهان بودند، برای دختران و پسران ایران سخت بود.

* از بی‌خوابی رئیس تا نگرانی از همگروهی با کره جنوبی

حضور ناموفق کبدی ایران در مسابقات قهرمانی آسیا در گرگان و شکست دختران در مسابقات اخیر برابر کره جنوبی نگرانی زیادی را در دل مسئولان فدراسیون ایجاد کرده بود به طوری که پس از همگروهی دختران با کره جنوبی و قرعه کشی مسابقات و مشخص شدن کره جنوبی به عنوان نخستین حریف ایران در بازی‌های آسیایی، نگرانی اورسجی، رئیس فدراسیون تا حدی زیاد شد که به گفته خودش دو شب نخوابش نبرد. دختران در نخستین دیدار خود برابر کره جنوبی حاضر شدند اما اجازه تکرار پیروزی‌های گذشته را به این تیم ندادند و با برتری مطلق از میدان خارج شدند تا گام نخست را محکم بردارند.

* مسیر دختران برای رسیدن به طلا

بنگلادش دومین حریف بانوان در این مسابقات بود که این دیدار هم با برتری شاگردان شیلا جین به پایان رسید اما در آخرین دیدار مرحله گروهی تیم کبدی دختران برابر چین تایپه شکست خورد. اورسجی رئیس فدراسیون کبدی اشتباهات تاکتیکی و ارنج تیم را مهمترین عامل این شکست دانست اما معتقد بود که این شکست تلنگر خوبی به دختران بود تا در ادامه راه هیچ حریفی را دست کم نگیرند. بانوان کشورمان با وجود شکست برابر بنگلادش به عنوان تیم نخست راهی مرحله نیمه نهایی شدند و با برتری برابر تایلند به فینال رسیدند.

دختران کشورمان در حالی برابر هند قرار گرفتند که در دوره گذشته بازی‌های آسیایی در اینچئون در فینال برابر همین تیم شکست خورده و مدال نقره را کسب کرده بودند. پیش از این دیدار همه مدال نقره را برای ایران کنار گذاشتند اما بانوان ایران با تمام توان در برابر قدرت اول کبدی دنیا ظاهر شدند و در حالی که هندی‌ها در شوک بودند، این تیم را شکست دادند و مدال طلا را  برای ایران به دست آوردند.

* پسران تکمیل کننده موفقیت

تیم ملی کبدی پسران پس از پشت سر گذاشتن اردوهای داخلی و حضور در تورنمنت دبی و اردوی مشترک با هندوستان راهی مسابقات شد. ژاپن، پاکستان، مالزی، نپال و اندونزی همگروهی‌های ایران در دور نخست بودند. پسران کشورمان از همان ابتدا با قدرت در میدان حاضر شدند و با از پیش رو برداشتن تمام رقبا پای به فینال گذاشتند.

مهم‌ترین اتفاقی که در مرحله گروهی افتاد، شکست هند برابر کره جنوبی بود و همین موضوع نشان داد که هند به عنوان تیم دوم و رقیب ایران در دور بعد خواهد بود. در این مقطع راحت‌ترین کار برای ایران این بود که در دو بازی آخر به یاران اصلی خود استراحت دهد و حتی با شکست برابر حریفان به عنوان تیم دوم صعود کند تا در نیمه نهایی حریف هند نشود اما با تصمیم کادر فنی و مسئولان فدراسیون بازی جوانمردانه در دستور کار قرار داده شد و با بچه‌ها با اعتماد به توانمندی خود رقابت با هند در نیمه نهایی را با جان و دل پذیرفتند.

شاهکار تیم کبدی ایران در نیمه نهایی و مقابل هند رخ داد، جایی که بعد از عقب افتادن ۶ بر یک مقابل قدرت اول کبدی جهان با تلاش بازی را به تساوی ۸ ـ ۸ کشاند و در نهایت این مسابقه را با نتیجه ۲۷ بر ۱۷ را به سود خود خاتمه داد.

تیم ملی کبدی ایران در دیدار نهایی بازی های آسیایی به مصاف کره جنوبی رفت و در نهایت توانست حریفش را با نتیجه ۲۶ بر ۱۶ شکست بدهد و عنوان قهرمانی آسیا را از آن خود کند.

* چرا شکست دادن هند ارزشمند است؟

باید به یاد داشت که هند ۸ هزار باشگاه کبدی دارد و این رشته، ورزش اول در هندوستان است. به گفته مازندرانی، سرمربی تیم کبدی مردان، هند به قدری بازیکن طراز اول در رشته کبدی دارد که بازیکنانی که پشت سر نفرات اصلی تیم ملی هندوستان هستند، می‌توانند خود یک تیم قدرتمند را تشکیل دهند اما به نظر می‌رسد ایران حالا قدرت جدید این رشته ورزشی در جهان است، قدرتی که پیروزی دختران ایران مقابل تیم ملی کبدی زنان هند نیز مُهر قطعی بر آن زد.

 * نقش مربیان در موفقیت کبدی فراموش نشود

طلای دختران کبدی در رقابت‌های آسیایی اولین طلای تاریخ بازی‌های آسیایی برای زنان ایرانی است و یک مربی بانوی هندی نقش غیرقابل انکار در این موفقیت داشته است. شیلا جین پس از ناکامی در مسابقات گرگان و برکناری از هدایت تیم ملی ایران، با حضور اورسجی در فدراسیون کبدی به ایران دعوت شد. وی درخواست کرد برای اثبات توانمندی‌اش این فرصت را داشته باشد که دوباره به ایران بازگردد و ثابت کند که نتایج ضعیف در گرگان به دلیل دخالت‌های بیرون از تیم بوده است.

 باید از غلامرضا مازندرانی سرمربی تیم مردان کبدی نیز تقدیر کرد و به یاد داشت که با مربیان وطنی هم می‌توان موفق بود.

اسامی نفرات تیم کبدی در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸

فاضل اتراچالی، ابوذر مهاجر، محمد اسمعیل نبی بخش، هادی اشترک، ابوالفضل مقصودلو محلی، حمید میرزایی نادر، محسن مقصودلو جعفری، محمد قربانی، میثم عباسی، محمد ملاک، محمد امین نصرتی، محمد اسماعیل مقصودلو در این دوره از بازی‌های آسیایی پیراهن تیم ملی کبدی را بر تن کردند و غلامرضا مازندرانی نیز هدایت این تیم را برعهده داشت.

 آزاده صیدی، فاطمه کرمی خاتونبان، رویا داودیان، مرضیه عشقی، سمیرا عطاردیان، سعیده جعفری، زهرا عباسی، صدیقه جعفری، زهرا کریمی، غزال خلج، فریده ظریف دوست، محبوبه سنچولی نیز اسامی کبدی کاران دختر ایران در این بازی‌ها بود. غزال خلج، فریده ظریفه دوست، مرضیه عشقی و صدیقه جعفری در تمامی دوره‌ها تیم ملی دختران ایران را در بازی‌های آسیایی همراهی کرده‌اند. هدایت تیم ملی دختران را شایلا جین مربی هندی برعهده دارد.

* آغاز مسیر جدید کبدی و لزوم حمایت از این رشته

کبدی از سال ۱۳۷۵ در ایران تحت عنوان انجمن شروع به فعالیت کرد و بعد از کسب مدال‌های مختلف در آسیا و جهان از سال ۱۳۸۴ به فدراسیون کبدی تبدیل شد اما از همان ابتدا سالن مناسب تمرین نداشت تا اینکه عباسی، وزیر وقت ورزش و جوانان در دولت دهم که نایب رئیس فدراسیون جهانی کبدی نیز محسوب می‌شد یک سالن تمرین کوچک را در مجموعه بعثت  به این رشته اختصاص داد. این سالن اما با توجه به نداشتن استانداردهای لازم نتوانست پاسخگوی نیاز ملی پوشان باشد به همین دلیل مسئولان فدراسیون مجبور به برگزاری اردوهای تیم ملی در خارج از تهران و شهرستان‌های مختلف بوده و هستند.

اردوهای تیم ملی در تهران معمولا در سالن تمرین رشته‌های جودو، تکواندو یا شمشیربازی برگزار می‌شود اما با آغاز اردوی تیم های ملی در این رشته‌ها، کبدی‌کاران چاره‌ای جز کوچ به شهرستان‌ها یا سالن‌های سایر رشته‌ها ندارند و این شرایطی است که اصلا در شأن این ورزش مدال آور و ایرانی نیست. ضمن اینکه با شرایط موجود برگزاری اردوی زنان و مردان به صورت همزمان در تهران ممکن نیست و به همین دلیل اردوی بانوان در شهرستان و خارج از تهران برگزار می‌شود.

 وقت آن رسیده تا با نگاه ویژه و حمایتی از این رشته، کبدی کاران حداقل یک سالن اختصاصی داشته باشند. مردان و زنان این رشته امروز بیش از هر زمان دیگری امیدوار به احداث آکادمی تخصصی کبدی در تهران و مجموعه آزادی هستند تا با داشتن سالن تخصصی کبدی و تمرین ملی پوشان در این سالن بدون صرف هزینه از سوی فدراسیون و سرازیر شدن این هزینه‌ها در تیم ملی، بتوانند  به مدال آوری خود در میادین آسیایی و جهانی ادامه دهند و باز هم پرچم ایران را در آسیا و جهان به اهتزاز درآورند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.